Stivkrampe Vaccine hos ValidaHealth

Stivkrampe Vaccinen
Hos Valida Health tilbyder vi stivkrampe-vaccination til både privatpersoner og virksomheder, så du kan beskytte dig mod denne alvorlige infektion.
Stivkrampe er en infektion, der kommer fra bakterien, Clostridium Tetani. Bakterien producerer et giftstof, der leder til alvorlige symptomer. Stivkrampe kan smitte gennem selv meget små sår, rifter og hudafskrabninger, hvor jord og snavs trænger ind i kroppen.
Har du spørgsmål eller brug for vejledning?
Hvis du har forespørgsler omkring stivkrampe-vaccinen eller andre vacciner, er du velkommen til at kontakte os via mail eller telefon, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.
Vi har adgang til et stort udvalg af vacciner – forvent op til et par dages leveringstid på bestillingsvacciner.




Sundhedsfaglige eksperter
Hos Valida Health er du i trygge hænder. Vores dedikerede team af sundhedsfaglige eksperter består af erfarne læger og sygeplejersker, der sikrer, at din stivkrampe-vaccination forløber korrekt og trygt. Vi prioriterer din sikkerhed og komfort, og vores personale er altid klar til at besvare dine spørgsmål, guide dig gennem vaccinationsprocessen og sikre, at du får den bedste oplevelse.
Stivkrampe Vaccine Pris
-
Prisen på en Stivkrampe Vaccine – Beskyt dig mod stivkrampe
Pris: 349,00 kr.Stivkrampe er en alvorlig infektion, som kan opstå ved selv små sår og rifter, der er forurenet med jord, støv eller dyreafføring. Bakterien findes overalt i miljøet og kan overleve i lang tid som sporer i jorden.
-
Hvem bør overveje stivkrampe-vaccinen?
Voksne, som har fået større sår eller andre hudlæsioner, bør revaccineres, såfremt de ikke er vaccineret inden for de seneste 10 år. Desuden anbefales revaccination i forbindelse med rejser til udlandet (1 uge før afrejse), hvis sidste vaccination er mere end 10 år siden.
Hvis du allerede har modtaget en stivkrampevaccination i børnevaccinationsprogrammet, vil en booster-dosis blive administreret som en revaccination for at forlænge beskyttelsen med yderligere 10 år.
-
Praktisk information om stivkrampe-vaccinen
Til vaccination mod stivkrampe bliver der ofte benyttet en kombineret vaccine, der beskytter mod både stivkrampe og difteri (diTeBooster). Vaccinen indeholder toksiner fra difteri- og stivkrampebakterier i en fuldstændig afgiftet form (toksoider).
Der gives én dosis i forbindelse med revaccination. Vaccination bør udskydes i tilfælde af akut sygdom eller feber, eller ved alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne.Bivirkninger kan inkludere rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet, hovedpine, træthed, led- og muskelsmerter og feber.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Stivkrampe Vaccinen
Hvor længe varer beskyttelsen efter en stivkrampe-vaccination?
Efter revaccination er man beskyttet mod stivkrampe i mindst 10 år.
Kan jeg få stivkrampe-vaccinen selvom jeg er gravid?
Vaccinen bør kun anvendes under graviditet og amning ved klar indikation, og når lægen vurderer, at de mulige fordele opvejer de mulige risici for fostret. Efter sårskade og før rejse til områder med øget risiko, er der klar indikation.
Hvordan gives stivkrampe-vaccinen?
Vaccinen gives intramuskulært i overarmen (m.deltoideus).
Kan børn vaccineres med diTeBooster?
Denne vaccine kan som udgangspunkt ikke anvendes til grundvaccination af børn under 5 år. Vaccinen kan dog anvendes til grundvaccination fra 5-års-alderen under visse omstændigheder.
Hvad sker der, hvis jeg får et sår og ikke har været vaccineret mod stivkrampe i over 10 år?
Du bør straks søge lægehjælp for at blive revaccineret, da risikoen for stivkrampe stiger, hvis det er mere end 10 år siden din sidste vaccination.
Kan jeg få stivkrampe-vaccinen samtidig med andre vacciner?
Ja, stivkrampe-vaccinen kan normalt gives samtidig med andre vacciner. Vores sundhedspersonale vil rådgive dig om dette.
Er stivkrampe-vaccinen den samme som den kombinerede Di-Te-Ki-Pol vaccinen?
Nej, stivkrampe-vaccinen (diTeBooster) indeholder kun beskyttelse mod difteri og stivkrampe, mens Di-Te-Ki-Pol også beskytter mod kighoste og polio.
Hvordan ved jeg, hvornår jeg sidst blev vaccineret mod stivkrampe?
Du kan se din vaccinationshistorik på Sundhed.dk eller spørge din læge.
Kan jeg få stivkrampe, selvom jeg er vaccineret?
Risikoen er meget lille, hvis din vaccination er opdateret (inden for de seneste 10 år).
Hvad er forskellen mellem grundvaccination og revaccination (booster)?
Grundvaccination gives typisk i barndommen som en serie af vaccinationer. Revaccination (booster) er en enkelt dosis, der gives for at forlænge beskyttelsen.
Til dig der vil vide alt om stivkrampe vaccinen
Difteri-tetanus-boostervaccine
Inaktiveret vaccine mod difteri og stivkrampe. Til injektion.
Vaccinens inhold:
Vaccinen indeholder toksiner fra difteri- og stivkrampebakterier i en fuldstændig afgiftet form (toksoider).
Hvem bør tage vaccinen?
PAlle som er grundvaccineret mod difteri og stivkrampe bør revaccineres, første gang efter 4-5 år og herefter hvert 10. år.
Voksne, som har fået større sår eller andre hudlæsioner, der kan medføre risiko for infektion med stivkrampebakterier, bør revaccineres med denne vaccine, såfremt de ikke er vaccineret inden for de seneste 10 år. Se Anbefalinger for tetanus profylakse ved sårskade.
Endvidere anbefales revaccination i forbindelse med rejser til udlandet, såfremt sidste vaccination er mere end 10 år siden.
Denne vaccine kan som udgangspunkt ikke anvendes til grundvaccination af børn under 5 år. Vaccinen kan dog anvendes til grundvaccination fra 5-års-alderen, hvis beskyttelse mod kighoste og polio ikke ønskes, eller i forbindelse med behandling af en sårskade hos et ikke fuldt vaccineret barn og hvor Tetravac eller Pentavac ikke er tilgængelig, fx på en akut klinik.
Vaccinationsdosis:
Der gives én dosis i forbindelse med revaccination. Hvis vaccinen anvendes som grundvaccination mod tetanus til personer på 5 år og derover, gives en serie bestående af flere doser med forskelligt interval.
Vaccinen gives intramuskulært i overarmen (m.deltoideus).
Hvem bør ikke vaccineres?
I tilfælde af akut sygdom ledsaget af feber bør vaccinationen udskydes. Dette gælder dog ikke hvis vaccination anvendes efter udsættelse for smitte.
Personer som har haft alvorlige bivirkninger ved tidligere vaccination med vaccinen.
Personer med alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne.
I tvivlstilfælde henvises til egen læge.
Hyppigste bivirkninger:
Rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet, utilpashed og feber.
Graviditet og amning:
Vaccinen bør kun anvendes under graviditet og amning ved klar indikation, og når lægen vurderer, at de mulige fordele opvejer de mulige risici for fostret. Efter sårskade og før rejse til områder med øget risiko for difteri, er der klar indikation.
Beskyttelsesvarighed:
Man er beskyttet mod difteri og stivkrampe i mindst 10 år efter revaccination.
Statens serum institut (2023), https://www.ssi.dk/vaccinationer/vaccineleksikon/d/difteri-tetanusvaccine