Histamine & Irritable bowel syndrome (IBS)

Histamine & Irritable bowel syndrome (IBS)

Histaminintolerance (HIT) og Irritabel tyktarm (irritable bowel syndrome (IBS)) har lignende symptomer, og kan derfor let forvekles. Derudover er det vist at histamin kan påvirke IBS. Dette emne er stadig et voksende forskningsområde, men i denne post vil vi fokusere på hvad man i dag ved om sammenhængen mellem histamin og IBS.

Irritabel tyktarm (IBS) er en almindelig mave-tarmlidelse, med typisk symptomer som smerter i maven, ændringer i afføringsvaner og oppustethed.

Viden om de helt specifikke symptomer mangler og symptomerne mellem patienter varierre, så det er meget svært at diagnosticere IBS. Eksempelvis er diarré og forstoppelse to modsætninger, men begge er symptomer på IBS. Hertil findes der også en undertype af IBS, IBS-M, der har begge dele. Fælles for størstedelen af IBS-patienter, er dog at fødevarer, herunder histaminrige fødevarer, udløser deres symptomer.

Histaminintolerance (HIT) og Irritabel tyktarm (irritable bowel syndrome (IBS)) har lignende symptomer, og kan derfor let forvekles.