Personlig Medicin øger livskvaliteten

Personlig Medicin øger livskvaliteten

Som hjertepatient er Martin Jarlgren afhængig af livsvigtig medicin. Han har derfor fået lavet en Personlig Medicinsk Profilering hos Valida Health, så han hele tiden ved, at han får den rette medicin i den rette dosis.

Vi reagerer alle forskelligt på forskellig medicin. Dette skyldes faktorer som alder, vægt, organfunktion og variationer i vores arvemateriale. Alligevel udskrives det meste medicin ved hjælp af “trial and error” metoden. Som patient betyder det, at man prøver noget medicin for sygdommen over en periode, for at se om det har tilstrækkelig effekt eller om det giver bivirk- ninger. Det kan være, at lægen justerer dosis eller anbefaler en anden type medicin i en periode, frem til I finder den medicin, der giver den ønskede effekt. Processen kan tage måneder og år og påvirker ofte både funktionsniveau og livskvalitet.

”Jeg har læst, at andre hjertepatienter har gået i 2-3 år, inden de har fundet den rette medicin,” siger Martin Jarlgren og tilføjer, at den personlig medicin- profilering er med til at give ham tryghed.